Hvad er jeres Bivoksklude lavet af?

Vores Bivoksklude er lavet af bomuld, som er infuseret med bivoks, som er den primære ingrediens der giver en voksagtig tekstur og antibakterielle egenskaber.

Udover bivoks kombinerer vi andre naturlige ingredienser såsom jojoba-olie og harpiks for at forbedre kludenes holdbarhed og fleksibilitet, hvilket gør dem lette at forme og folde over dine madvare eller beholdere.

Hvad er bivoks, og hvorfor er det vigtigt?

Bierne bruger bivoksen til opførelse af deres bikuber. Bivoks er ekstremt holdbart, holder på varme, er vandtæt og beskytter mod fugt. Derudover har bivoksen en antibakteriel effekt, og hjælper med at holde maden frisk i længere tid.

Duften af bivoks er let honning lignende og har en naturlig gul farve, men hverken lugten eller farven overføres til maden den beskytter.

Høst af bivoks foregår normalt samtidigt med høsten af honning. Det handler ikke kun om at høste bivoksen, men frem for alt om at opretholde god hygiejne i bi kolonien. Kort sagt skader høsten af bivoks ikke bierne.

Hvorfor skal jeg bruge Bivoksklude?

Der er mange fordele ved at bruge Bivoksklude i køkkenet, herunder:

  a) Bæredygtighed: Som et miljøvenligt alternativ til plastfolie, og poser, hjælper Bivoksklude med at reducere dit CO2-fodaftryk, og formindsker dit spild af affald.

  b) Naturligt og ikke-giftigt: Fremstillet af naturlige, økologiske ingredienser, giver Bivokskludene ingen risiko for skadelige kemikalier der siver ind i din mad.

  c) Antibakterielle og anti-svamp egenskaber: De naturligt forekommende egenskaber af bivoks og jojobaolie hjælper med at holde din mad frisk, og fri for skadelige bakterier og skimmel.

  d) Genanvendelighed: Bivoksklude kan holde op til et år (eller længere), hvilket reducerer behovet for plastfolie og stanniol.

  e) Alsidighed: Bivokskludene kommer i forskellige størrelser og designs, og kan bruges til at dække skåle, pakke sandwiches og endda opbevare andre enkelte madprodukter såsom ost.

Hvordan passer jeg på mine Bivoksklude?

God pleje er afgørende for at sikre at dine Bivoksklude har et langt, nyttigt og godt liv. Her er nogle tips til hvordan du kan vedligeholde dine klude:

  a) Vask forsigtigt med koldt vand og lidt opvaskemiddel efter hver brug. Meget varmt vand kan få bivoksen til at smelte, så hold dig altid til koldt eller lunkent vand.

  b) Lad kludene lufttørre helt inden du bruger dem igen, eller lægger dem i skabet.

  c) Fold eller rul kludene når de ikke er i brug, for at undgå for mange folder så muligt - for at forhindre voksen i at revne.

  d) Hold kludene væk fra direkte varmekilder såsom komfurer, mikrobølgeovne eller ovne, da varmen kan smelte voksen.

Kan Bivoksklude vaskes?

Ja, Bivokskludene kan vaskes, og det er nødvendigt for at opretholde deres hygiejne og brugbarhed. Husk dog på, at de skal vaskes i koldt vand med lidt opvaskemiddel for at beskytte voksbelægningen.

Hvor længe holder en Bivoksklud?

Vores Bivoksklude kan holde i op til et år eller endnu længere. Med tiden kan voksebelægningen begynde at slide af og blive mindre effektiv. Når det sker, kan du genopfriske dem ved at lægge dem i ovnen ved lav varme i et par minutter.